Ciasteczka kukurydziano-orzechowe

Szpileczki i babeczki

Ciasteczka kukurydziano-orzechowe
250 g masła,
3 czubate łyżeczki majonezu,
120 g cukru,
1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia,
200 g mąki pszennej,
150 g mąki kukurydzianej,
pół szklanki orzechów laskowych.
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy majonez, mąkę kukurydzianą i pszenną oraz proszek do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto.

Orzechy mielimy na mąkę.

Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.


Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w orzechach i wykładamy na blaszkę, lekko spłaszczamy.


Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies