

Babka czekoladowo-miodowa
100 g mlecznej czekolady,
180 g cukru,
225 g masła,
125 ml miodu,
2 duże jajka,
300 g mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół łyżeczki sody,
1 łyżka kakao,
250 ml wody,
W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę.
Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.
Następnie dodajemy czekoladę połamaną w kostkę i odstawiamy na chwilę.
Następnie mieszamy i studzimy.
Następnie mieszankę wlewamy do większej miski.
Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Blaszkę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.
Studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy upieczone ciasto.
Smacznego 😉
1 komentarz
336551 649273For anyone one of the lucky peoples, referring purchase certain products, and in addition you charm all with the envy of all of the the several any other men and women about you that tend to have effort as such make a difference. motor movers 769559