Faszerowana papryka mięsem i ryżem

Szpileczki i babeczki

Faszerowana papryka mięsem i ryżem

 

  • 3-4 czerwone papryki,
  • marchew,
  • 1 cebula.
  • 3/4 szklanki ryżu,
  • 500 g mięsa,
  • sól i pieprz do smaku,
  • po łyżeczce słodkiej i ostrejpapryki,
  • natka pietruszki,
Ryż gotujemy al dente. Mielone mięso przyprawiamy, dodajemy potartą na dużych oczkach marchewkę, cebulę pokrojoną w kostkę.


Do mięsa dodajemy również ryż. Mieszamy wszystko dokładnie. Z papryk pozbywamy się środków i kroimy na pół.


Nadziewamy mięsem papryki. wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. 
Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies