Ciasteczka nadziane czekoladą orzechową

Szpileczki i babeczki
Ciasteczka nadziane czekoladą orzechową

 

  • 1 kostka masła,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 jajko,
  • 2,5 szklanki mąki,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • czekolada orzechowa.

Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. 

Z ciasta formujemy kuleczki w środek wkładamy pół kosteczki czekolady orzechowej. Kuleczki wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową, lekko spłaszczamy. 


Pieczemy około 20-25 minut w 200 stopniach. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies