Zupa brukselkowa

Szpileczki i babeczki

Zupa brukselkowa

 

  • 3 l bulionu drobiowego,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 1 cebula,
  • kawałek selera,
  • 400 g brukselki,
  • 5-6 ziemniaków, 
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma,
  • zioła prowansalskie,
  • tymianek,



Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Pietruszkę, marchewkę, cebulę i seler kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do bulionu. Gotujemy ok 20 minut. 

Po tym czasie dodajemy brukselkę i pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy przyprawami i ziołami. 

Zabielamy śmietaną ( możemy to pominąć),

Smacznego.

😉



Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies