- 500 g ziemniaków,
- 250 g dyni,
- 1 cebula,
- 1 jajko,
- 1 łyżka mąki,
- sól i pieprz,
- majeranek,
- szczypta imbiru,
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Pozbywamy się jak największej ilości wody. Dynię trzemy na tarce o średnich oczkach.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do startych ziemniaków Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, Wykładamy po łyżce masy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym.
Smacznego 😉
2 komentarze
Kocham takie placuszki! Do tego tylko jakaś lekka sałatka z rukoli i danie gotowe! 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/
Polecam 😉