Placuszki ziemniaczano- dyniowe

Szpileczki i babeczki

Placuszki ziemniaczano- dyniowe

 

  • 500 g ziemniaków,
  • 250 g dyni,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka mąki,
  • sól i pieprz,
  • majeranek,
  • szczypta imbiru,



Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Pozbywamy się jak największej ilości wody. Dynię trzemy na tarce o średnich oczkach. 

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do startych ziemniaków Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. 



Na patelni rozgrzewamy olej, Wykładamy po łyżce masy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. 



Smacznego 😉  


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Unknown 8 listopada 2016 - 15:10

Kocham takie placuszki! Do tego tylko jakaś lekka sałatka z rukoli i danie gotowe! 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 8 listopada 2016 - 17:53

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies