Uszka z szynką – do barszczu

Szpileczki i babeczki

Uszka z szynką – do barszczu



Ciasto
300 g mąki,
200 ml wody,
1 łyżeczka soli,
Farsz
300 g wędzonej szynki,

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i podlewamy ciepłą wodą. Zgniatamy ciasto. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę.

Ciasto wałkujemy bardzo cieniutko. Wykrawamy radełkiem kwadraty ( 3 cm x 3 cm). Wykładamy troszkę szynki i zlepiamy, końce zlepiamy do siebie. 


Gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut, do wypłynięcia. 
Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies