Kokosowo-bananowe muffinki
250 g mąki pszennej,
0,5 szklanki cukru,
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
8 łyżek oliwy z oliwek,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
100 ml mleka,
100 ml soku owocowego,
1 jajko,
1 szklanka wiórek kokosowych,
3 banany,
czekolada do polania,
posypka.
Mokre składniki łączymy ze sobą. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do mokrych składników. Wsypujemy cukier i wiórka kokosowe, dokładnie łączymy.
Banany obieramy i kroimy kosteczkę. Mieszamy. Do foremek wlewamy po 2-3 łyżki ciasta. Pieczemy około 30-40 minut w 180 stopniach.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy muffinki, posypujemy posypką.
Smacznego 😉