Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym
6 jajek,
duża garść świeżego szpinaku,
1 łodyga selera naciowego,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy. Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.
Szpinak szatkujemy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę.
Do żółtek dodajemy szpinak i seler naciowy oraz majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników.
Łyżką wykładamy na białka.
Smacznego;)
3 komentarze
Fajny pomysł na farsz. Akurat rozpoczął się czas, kiedy przepisów na takie jaja najwięcej, na pewno wiele osób skorzysta 🙂
Mam nadzieję 😉 pozdrawiam
657736 815803Very intriguing information !Perfect just what I was searching for! 809398