Wieprzowe roladki z ogórkiem, cebulą i marchewką
1 kg szynki wieprzowej,
1 marchewka,
1 cebula,
2-3 ogórki konserwowe,
sól i pieprz do smaku,
2 ziela angielskie,
1 liści laurowy.
Szynkę wieprzową kroimy w plasterki. Rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem.
Ogórki kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy, myjmy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka.
Na każdy plaster mięsa układamy po kilka paseczków warzyw. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy na złoto z każdej strony.
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby pokryła roladki. Dorzucamy ziela angielskie i liścia laurowe. Dusimy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
4 komentarze
Pyszne nadzienie. Pozdrawiam
Polecam 😉 pozdrawiam również 😉
Wyglądają przepięknie. Chyba już wiem co przygotuję dziś na obiad.
Polecam 😉