Roladki schabowe z salami i serkiem topionym
1 kg schabu,
100 g serka topionego,
150 g salami pepperoni,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka do smaku,
2 jajka,
3-4 łyżki mąki,
5- 6 łyżek bułki tartej,
olej do smażenia.
Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdy plaster smarujemy serkiem topionym, układamy po plasterku salami i zwijamy w rulon.
Jajka rozkłócamy w miseczce, wsypujemy szczyptę soli, mieszamy. Przygotowujemy sobie na oddzielnych talerzach bułkę tartą i mąkę.
Każdy dewolaj obtaczamy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Na rozgrzany tłuszcz wykładamy dewolaje i smażymy z każdej strony na średnim ogniu na złoto.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
2 komentarze
Świetny pomysł! 🙂
😉