Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

Szpileczki i babeczki
Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

1 kg schabu,
100 g serka topionego,
150 g salami pepperoni,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka do smaku,
2 jajka,
3-4 łyżki mąki,
5- 6 łyżek bułki tartej,
olej do smażenia.

Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdy plaster smarujemy serkiem topionym, układamy po plasterku salami i zwijamy w rulon. 

Jajka rozkłócamy w miseczce, wsypujemy szczyptę soli, mieszamy. Przygotowujemy sobie na oddzielnych talerzach bułkę tartą i mąkę. 


Każdy dewolaj obtaczamy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 


Na rozgrzany tłuszcz wykładamy dewolaje i smażymy z każdej strony na średnim ogniu na złoto. 


Podajemy z ulubionymi dodatkami. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Kinga 9 maja 2017 - 15:49

Świetny pomysł! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 9 maja 2017 - 16:04

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies