Przepyszne ciacho bez pieczenia. Masa bueno jest odpowiednio słodka a dodatek kokosa świetne współgra smakowo. Przygotowanie ciacha zajmuje około 30 minut plus chłodzenie 😉 polecam ciacho do niedzielnej kawki.
- 400 ml śmietanki 30%,
- 250 g serka mascarpone,
- 2 łyżki miodu,
- 2,5 łyżki masła,
- 2 szklanki mleka w proszku,
- 1/3 szklanki wiórek kokosowych,
- 1 łyżka żelatyny.
- Dodatkowo
- 2 duże paczki herbatników,
- 1 puszka krówki.
Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy miód, masło i mleko w proszku.
Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko ładnie się połączy. Dodajemy połowę mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy.
Studzimy.
Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone.
Łączymy z zawartością rondla.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Studzimy i łączymy z masą.
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy połową krówki.
Ponownie wykładamy herbatniki.
Następnie masę bueno.
Przykrywamy masę herbatnikami, smarujemy pozostałą krówką i przykrywamy herbatnikami.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego 😉
8 komentarzy
Pyszne ciasto i moje ulubione smaki – krówka i kokos 🙂 Pycha 🙂
😉
O masakra jakie to musi być pyszne 😀 Obiecałam narzeczonemu coś słodkiego w tym tygodniu, już wiem co będzie pałaszował! 😀
Na pewno narzeczony będzie zadowolony 😉
Cudowne ciasto, a do tego takie proste do zrobienia 🙂
😉
O i to jest pyszne na moją imprezkę 😉
To się zapowiada mega impreza 😉