Bitki w sosie musztardowo-paprykowym
1 kg łopatki wieprzowej,
panier z ciecierzycy do obtaczania lub mąka,
3 liście laurowe,
4 ziela angieskie,
1 czerwona papryka,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka ziół prowansalskich.
Łopetkę wieprzową kroimy na małe plastry, lekko rozbijamy. Obtaczamy w panierze z ciecierzycy ( można również użyć mąki). Podsmażamy z obu strn na złoto. Przekładamy do garnka z wrzącą wodą ( wody tyle aby zakryło mięso). Dorzucamy liśc laurowy i ziele angielski. Dusimy 10 minut.
Paprykę i cebulę podsmażamy ( na tej samej patelni co mięso). Dodajemy zawartość patelni do garnka. Dusimy do miękkości. Doprawiamy.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
3 komentarze
Pysznie się prezentują i na pewno smakują rewelacyjnie 🙂 Pycha 🙂
😉
501155 833019hello!,I really like your writing very a good deal! percentage we maintain up a correspondence extra about your write-up on AOL? I need an expert on this location to unravel my difficulty. May possibly be that is you! Taking a appear forward to peer you. 558958