Kapusta z grzybami Wigilijna

Szpileczki i babeczki

Kapusta z grzybami Wigilijna
1 kg kiszonej kapusty,
20 dag suszonych grzybów,
cebula,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
sól, pieprz do smaku,
Grzyby namaczamy w letniej wodzie i odstawiamy aż zmiękną (2-3 godziny).
 Kapustę mocno odciskamy. 
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju.
 Do garnka wrzucamy kapustę, cebulę wraz z olejem i podlewamy odrobiną ilością wody z moczenia grzybów. 
Wrzucamy liście laurowe, ziele, grzyby i pieprz.

Dusimy na małych ogniu często mieszając około 40–45 minut.

Doprawiamy do smaku.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Kinga 24 grudnia 2017 - 06:11

Świetny pomysł! 😉

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 4 stycznia 2018 - 10:51

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies