Pieczona szynka w musztardzie z gorczycą

Szpileczki i babeczki

Pieczona szynka w musztardzie z gorczycą
1-1,2 szynki wieprzowej,
4 duże łyżki musztardy chrzanowej ( lub jaką lubicie),
szklanka wody.
Szynkę nacieramy musztardą i gorczycą.

Odstawiamy na minimum dwie godziny.

Szynkę wykładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę.

Posypujemy liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem czarnym.

Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.

Od czasu do czasu w trakcie pieczenia polewamy sosem z pieczenia.

Podajemy na ciepło lub zimno.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Teresa.mojewyroby 22 grudnia 2017 - 19:53

Cudownie wygląda

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 4 stycznia 2018 - 10:50

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies