Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella
2 małe cukinie,
1 pomidor,
200 g fasolki szparagowej,
pęczek natki pietruszki,
125 g sera mozzarella,
sól i pieprz do smaku,
szczypta płatków chilli.
Pęczak gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu.
Fasolkę gotujemy al dente około 8-10 minut, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.
Połowę sera kroimy w kostkę, resztę w plasterki.
Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy.
Cukinię kroimy wzdłuż na pół.
Wykładamy farsz połówki cukini.
Układamy plasterki sera.
Pieczemy 30-35 minut.
Smacznego 😉
2 komentarze
891966 730950Deference to op , some superb entropy. 648371
937781 710594You completed several good points there. I did a search on the problem and found almost all folks will have the same opinion along with your blog. 194508