Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella

Szpileczki i babeczki

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella
2 małe cukinie,
1 pomidor,
200 g fasolki szparagowej,
pęczek natki pietruszki,
125 g sera mozzarella,
sól i pieprz do smaku,
szczypta płatków chilli.
Pęczak gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu.

Fasolkę gotujemy al dente około 8-10 minut, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.

Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.

Połowę sera kroimy w kostkę, resztę w plasterki.

Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy.

Cukinię kroimy wzdłuż na pół.

Wykładamy farsz połówki cukini.

Układamy plasterki sera.

Pieczemy 30-35 minut.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies