Bułeczki drożdżowe z marmoladą i wiórkami
500 g mąki,
200 ml letniego mleka,
150 g masła,
4 jajka,
21 g drożdży suchych,
6 łyżek cukru,
marmolada różana,
Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mleko i rozpuszczone masło. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Z ciasta formujemy kulki wielkości mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżeczkę marmolady i zlepiamy brzegi formując kuleczkę.
Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
1 komentarz
945665 77045I want to admit that that is 1 great insight. It surely gives a company the opportunity to have in about the ground floor and truly take part in generating a thing unique and tailored to their needs. 505105