Drożdżowe świderki z czekoladą

Szpileczki i babeczki

Drożdżowe świderki z czekoladą
2,5 szklanki mąki,
8 g suszonych drożdży,
250 ml ciepłego mleka,
łyżka oleju,
płaska łyżeczka cukru,
mleczna czekolada.
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. 

Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej. 

Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta. 


Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies