Drożdżowe świderki z czekoladą

Szpileczki i babeczki

Drożdżowe świderki z czekoladą
2,5 szklanki mąki,
8 g suszonych drożdży,
250 ml ciepłego mleka,
łyżka oleju,
płaska łyżeczka cukru,
mleczna czekolada.
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. 

Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej. 

Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta. 


Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

go to my blog 4 grudnia 2023 - 11:26

935064 580517Currently it seems like BlogEngine is the best blogging platform out there correct now. (from what Ive read) Is that what you are employing on your blog? 308523

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies