Przepyszne ekspresowe i kruche ciasteczka z ciasta francuskiego i masy krówkowej czekoladowej. Pięć minut szykowania chwila pieczenia i mamy smakowite ciasteczka do kawy czy herbaty.
Zachęcam do przygotowania takich ciastek, rodzinka na pewno będzie szczęśliwa, a i do pracy czy też szkoły można zapakować. Ciasteczka możemy ładnie zapakować i idealnie sprawdzą się jako słodki prezent.
SKŁADNIKI:
- 2 x ciasto francuskie,
- puszka masy krówkowej czekoladowej.
WYKONANIE:
Przygotowanie ciastek jest banalnie proste.
Blat ciasta francuskiego smakujemy masą krówkową czekoladową ( oczywiście możemy dać ulubioną). Przykrywamy drugim ciastem francuskim, delikatnie dociskamy.
Przygotowane ciasto kroimy na 1 cm paski. Następnie skręcamy robiąc spiralę. Skręcone ciasto zwijamy w ślimaka.
Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach na złoty kolor.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego 😉
Zapraszam na obejrzenie filmiku z przygotowań krok po kroku ciastek.