Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorkiem

Szpileczki i babeczki
Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorkiem
10 jajek,
3 łyżki majonezu,
100 g kabanosów,
pęczek szczypiorku,
sól i pieprz do smaku,
szczypta curry,
szczypta ostrej papryki.

Jajka gotujemy na twardo (7minut).

Obieramy i kroimy wzdłuż na pół.


Łyżeczką delikatnie wyjmujemy żółtka.


Do żółtek dodajemy majonez i przyprawy.


Kabanosy kroimy w kosteczkę, szczypiorek szatkujemy.


Dodajemy do żółtek kabanosy i szczypiorek ( zostawiamy troszeczkę na wierzch).


Mieszamy.


Łyżką wykładamy na białka.


Posypujemy szczypiorkiem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

3 komentarze

Chujowa Pani Domu 18 sierpnia 2017 - 20:53

Takich faszerowanych jajek jeszcze nie jadłam 🙂 Pysznie wyglądają 🙂

Odpowiedz
Teresa.mojewyroby 20 sierpnia 2017 - 13:59

wspaniały pomysł musze wypróbować

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 sierpnia 2017 - 08:54

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies