Zupa pomidorowa z papryką

Szpileczki i babeczki
Zupa pomidorowa z papryką

 

  • ok 4 litry wody,
  • 2 skrzydełka,
  • 3 liście laurowe,
  • 4 ziele angielskie,
  • 2 marchewki,
  • kawałek selera,
  • 1 mała pietruszka,
  • 1 cebula,
  • 1 duża czerwona papryka,
  • 500 g przecieru pomidorowego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1/2 łyżeczki imbiru,
  • 1/2 łyżeczki kurkumy,
  • zioła prowansalskie,
  • oregano,
  • śmietana wg uznania,
  • makaron.

Do garnka z wodą dodajemy skrzydełka z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pokrojone w kosteczkę marchewkę, pietruszkę i seler. 
Cebulę podsmażamy na suchej patelni na złoto i dorzucamy do garnka. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy skrzydełka. 
Dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w średnią kostkę paprykę, zioła i przyprawy. 
Gotujemy około 15 minut. Następnie zabielamy śmietaną. 
Podajemy z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Unknown 23 listopada 2016 - 11:51

Nigdy takiej nie jadłam! 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 23 listopada 2016 - 14:09

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies