Zupa krem z kiszonych ogórków

Szpileczki i babeczki
Zupa krem z kiszonych ogórków
 
1 1/2 litra bulionu,
3 liście laurowe,
2 ziela angielskie,
50 dag ziemniaków,
10 dag marchewki,
5 dag selera,
1 cebula,
50 dag ogórków kiszonych,
3 ząbki czosnku,
słodka papryka,
majeranek,
koperek,
sól,
pieprz,
kurkuma,
2 łyżki śmietany 18 %,
grzanki,
Ziemniaki, marchewkę, cebulę i seler obieramy i kroimy w kosteczkę. Do gorącego bulionu dodajemy warzywa, liście laurowe i ziela angielskie. Gotujemy pod przykryciem ok 20 min. 


Ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach, Dodajemy do gotującego się wywaru. Dodajemy również czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy ok 10 minut. 


Jeżeli jest mało kwaśna dodajemy trochę soku z ogórków. Wyjmujemy liście i ziele i całość blendujemy.


Przyprawiamy i zabielamy śmietaną. Podajemy z grzankami. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies