Ziemniaki, marchewkę, cebulę i seler obieramy i kroimy w kosteczkę. Do gorącego bulionu dodajemy warzywa, liście laurowe i ziela angielskie. Gotujemy pod przykryciem ok 20 min.
Ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach, Dodajemy do gotującego się wywaru. Dodajemy również czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy ok 10 minut.
Jeżeli jest mało kwaśna dodajemy trochę soku z ogórków. Wyjmujemy liście i ziele i całość blendujemy.
Przyprawiamy i zabielamy śmietaną. Podajemy z grzankami.
Ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach, Dodajemy do gotującego się wywaru. Dodajemy również czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy ok 10 minut.
Jeżeli jest mało kwaśna dodajemy trochę soku z ogórków. Wyjmujemy liście i ziele i całość blendujemy.
Przyprawiamy i zabielamy śmietaną. Podajemy z grzankami.
Smacznego 😉