Zupa brokułowa z kaszą jęczmienną i ziemniakami

Szpileczki i babeczki

Zupa brokułowa z kaszą jęczmienną i ziemniakami
3 skrzydełka,
około 3-4 litry wody,
2 marchewki,
kawałek selera,
kawałek pora,
1 pietruszka,
4 ziemniaki,
1 brokuł,
pół szklanki kaszy jęczmiennej,
sól i pieprz do smaku,
Śmietana do zabielenia ( wg uznania).

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy skrzydełka, ziele angielskie i lście laurowe.

Marchew, seler, pietruszkę i por obieramy i kroimy w małą kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa i podsmażamy. Wrzucamy do garnka z wywarem.

Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wrzucamy do garnka i wsypujemy kaszę.

Gotujemy do miękkości około 10-15 minut.

Przyprawiamy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Zabielamy śmietaną.



Przyprawy dodane do zupy pochodzą z firmy GALEO 😉












Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies