Loading...

Zupa brokułowa z kaszą jęczmienną i ziemniakami

Zupa brokułowa z kaszą jęczmienną i ziemniakami
3 skrzydełka,
około 3-4 litry wody,
2 marchewki,
kawałek selera,
kawałek pora,
1 pietruszka,
4 ziemniaki,
1 brokuł,
pół szklanki kaszy jęczmiennej,
sól i pieprz do smaku,
Śmietana do zabielenia ( wg uznania).

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy skrzydełka, ziele angielskie i lście laurowe.

Marchew, seler, pietruszkę i por obieramy i kroimy w małą kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa i podsmażamy. Wrzucamy do garnka z wywarem.

Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wrzucamy do garnka i wsypujemy kaszę.

Gotujemy do miękkości około 10-15 minut.

Przyprawiamy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Zabielamy śmietaną.



Przyprawy dodane do zupy pochodzą z firmy GALEO 😉












Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*