Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i szparagami

Szpileczki i babeczki

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i szparagami
8-9 średnich ziemniaków,
200 g ulubionej cienkiej kiełbasy,
200 g szparagów,
5 jajek,
400 ml śmietnay 18 %,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka suszonej bazylii.
Ziemniaki obieramy i gotujemy. 
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. 

Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, dzielimy na dwie części, układamy w naczyniu żaroodpornym jedną część. 

Kiełbasę kroimy w plastry układamy na ziemniakach, następnie resztę ziemniaków. 

Ze szparagów pozbywamy się twardych części, kroimy w mniejsze części, posypujemy po ziemniakach. 

Jajka rozkłócamy, dodajemy śmietanę i przyprawy. 

Polewamy składniki zapiekanki. 

Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies