Ciasto
Farsz
- Szklanka kaszy,
- 2 szklanki wody (do ugotowania kaszy),
- 450 g warzyw na patelnię po grecku,
- sól i pieprz,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- bazylia,
- oregano,
Sos
Ciasto:
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy placuszki na patelni naleśnikowej. Farsz:
Kaszę jęczmienną gotujemy według wskazówek na opakowaniu (szklanka kaszy, 2 szklanki wody). Warzywa podsmażamy do miękkości. Do kaszy dodajemy warzywa, przyprawy i mieszamy. Na placki wykładamy 2 łyżki farszu i zwijamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Sos:
Jajka mieszamy ze śmietaną i przyprawami. Polewamy naleśniki. Wykładamy plasterki żółtego sera, Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach.
Smacznego.
😉