Zapiekane naleśniki z kaszą i warzywami

Szpileczki i babeczki
Zapiekane naleśniki z kaszą i warzywami

Ciasto

  • jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 4 łyżki oleju,

Farsz

  • Szklanka kaszy,
  • 2 szklanki wody (do ugotowania kaszy),
  • 450 g warzyw na patelnię po grecku,
  • sól i pieprz,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • bazylia,
  • oregano,

Sos

Ciasto:

Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy placuszki na patelni naleśnikowej. Farsz:


Kaszę jęczmienną gotujemy według wskazówek na opakowaniu (szklanka kaszy, 2 szklanki wody). Warzywa podsmażamy do miękkości. Do kaszy dodajemy warzywa, przyprawy i mieszamy. Na placki wykładamy 2 łyżki farszu i zwijamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. 


Sos:


Jajka mieszamy ze śmietaną i przyprawami. Polewamy naleśniki. Wykładamy plasterki żółtego sera, Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach. 


Smacznego.

😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies