Strucla z serem

Szpileczki i babeczki

Strucla z serem

Ciasto;
80 g drobnego cukru,
10 g suchych drożdży,
75 g masła roztopionego,
250 ml mleka,
2 duże jajka.
Twaróg;
500 g twarogu,
100 g cukru,
1 jajko,
3 łyżki śmietany 18%.
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy cukier, mleko i jajka i zagniatamy ciasto.

Na koniec dodajemy rozpuszczone letnie masło i ponownie zagniatamy.

Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.

Odstawiamy na wyrośnięcia na 1 godzinkę.

Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną.

Ciasto dzielimy na dwie części.

Dwie formy 30 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia.

Ciasto wałkujemyy na długość blaszki (około 1 cm).

Smarujemy połową farszu i zwijamy rulon.

To samo robimy z drugą częścią ciasta i farszu.

Wykładamy rulony do blaszek.

Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies