Śledzie w pikantnym sosie

Szpileczki i babeczki

Śledzie w pikantnym sosie
300 g śledzi marynowanych,
1 cebula,
200 ml pikantnego ketchupu,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
3 ziarna ziela angielskiego,
1 listek laurowy,
1/2 łyżeczki curry,
1 łyżeczka ostrej papryki,
szczypta cynamonu,
czarny pieprz i sól do smaku,
olej.




Cebulę kroimy w kosteczkę. Cebulę smażymy na oleju dodając liście laurowe i ziele angielskie. Gdy cebula będzie szklista dodajemy cynamon, curry i ostrą paprykę. Następnie dodajemy ketchup i koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem.

Studzimy.


Sos mieszamy ze śledziami.


Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies