Schab w musztardzie i ziołach prowansalskich

Szpileczki i babeczki

Schab w musztardzie i ziołach prowansalskich
1 kg schabu,
4 łyżki musztardy chrzanowej,
1 łyżka ziół prowansalskich,
sól i pieprz do smaku.
Do schabu dodajemy musztardę, zioła prowansalskie, sól i pieprz.

Smarujemy dokładnie schab.

Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.


Przekładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową.

Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.


Następnie zdejmujemy folię i pieczemy 15-20 minut aż się zarumieni.

Podajemy na ciepło lub zimno.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies