Sałatka z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli

Szpileczki i babeczki

Sałatka z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli
1 litrowy słoik kapusty kiszonej,
1 jabłko,
1 średnia cebula,
pieprz czarny do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
1 łyżka płaska cukru,
4-5 łyżek oleju.

Kapustę kiszoną odciskamy z wody i lekko szatkujemy

Cebulę i jabłko obieramy i myjemy.

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

Jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach.

Mieszamy kapustę z jabłkiem i cebulą.

Przyprawiamy pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym oraz cukrem.

Polewamy olejem.

Dokładnie mieszamy.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies