Sałatka jajeczna na krakersach z kurczakiem

Szpileczki i babeczki
Sałatka jajeczna na krakersach z kurczakiem
10 jajek,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
zioła prowansalskie,
1 podwójna pierś z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki słodkiej papryki,
3/4 szklanki ketchupu,
3 pęczki rzodkiewki,
1 paczka krakersów.

Jajka gotujemy na twardo (7 minut). bieramy, oddzielamy białka od żółtek. 

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy i smażymy. Studzimy. 


Białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy majonez oraz przyprawy i zioła prowansalskie. 


Do kurczaka dodajemy ketchup i mieszamy. Żółtka rozdrabniamy palcami. 


Rzodkiewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. 


Na blaszkę wykładamy krakersy, 


Następnie masę z białek, krakersy, kurczak, krakersy, posypujemy białkami i na koniec rzodkiewka. 


Przechowujemy w lodówce. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

gin 25 kwietnia 2017 - 13:44

Wersja de lux 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 kwietnia 2017 - 13:58

😉

Odpowiedz
Unknown 25 kwietnia 2017 - 18:33

bardzo ciekawy przepis! Aż "ślinka" leci na samą myśl 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 kwietnia 2017 - 19:03

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies