Rolada kokosowa bez pieczenia

Szpileczki i babeczki

Przepyszna rolada z ciasteczek maszynkowych z dodatkiem kakao przełożona delikatną masą maślano-kokosową. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko. Kilka godzin w lodówce i można zajadać ciacho. Do przygotowania rolady bez pieczenia użyłam ciastek maszynkowych firmy Brześć.

SKŁADNIKI;

Masa kakaowa;

Masa kokosowa;

  • 100 g miękkiego masła,
  • 100 g wiórków kokosowych,
  • ¾ szklanki cukru pudru.

SZKLANKA POJEMNOŚĆ 250 ML

WYKONANIE;

Ciasteczka rozdrabniamy do drobny pył. W garneczku podgrzewamy mleko, kakao i masło. Mieszamy aż składniki się rozpuszczą. Natępnie dodajemy ciasteczka. Odstawiamy do wystudzenia.

Miękkie masło miksujemy na biały puch, następnie dodajemy wiórka kokosowe i cukier puder.

Na folię spożywczą wyładamy ciemną masę mniej wiecej 20×25 cm. Na to nakładamy jasną masę i za pomocą folii zwijamy roladę.

Ciasto owijamy folią i chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

3 komentarze

Słodko Słodka 1 stycznia 2021 - 15:37

Uwielbiam kokos, moje smaki 🙂 Bez pieczenia to już w ogóle super 🙂

Odpowiedz
Kasia 6 października 2021 - 16:23

Pyszotka! Już sama nie wiem, które ciasto wybrać 😉

Odpowiedz
Szpileczki i babeczki 7 października 2021 - 06:44

Wszystkie 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies