Placki z kaszy manny i dyni

Szpileczki i babeczki

Placki z kaszy manny i dyni
1 szklanka mleka,
2 średnie jajka,
2 płaskie łyżki cukru,
szklanka startej dyni na średnich oczkach,
olej do smażenia.
Do miseczki wsypujemy kaszę i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 20 minut.

Następnie dodajemy jajka, cukier i startą dynię.

Mieszamy dokładnie.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Łyżką wykładamy porcje ciasta tak aby powstały małe placuszki. 

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Usmażone placuszki możemy posypać cukrem pudrem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies