Piernik ”Last Minute”

Szpileczki i babeczki

Piernik ”Last Minute”
100 g masła,
3 łyżki kakao,
2 łyżki przyprawy piernikowej,
2 łyżki miodu,
250 ml mleka,
3 jajka,
200 g mąki,
150 g cukru,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Do rondelka wrzucamy masło, miód, kakao, przyprawę do piernika.

Mieszamy do momentu połączenia się składników.

Odstawiamy z ognia, wbijamy jajka i wlewamy mleko, mieszamy rózgą.

Do drugiej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sodę, mieszamy.

Następnie wlewamy zawartość rondla i dokładnie mieszamy.

Masę wlewamy do formy o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.


Pieczemy 40-50 minut do suchego patyczka.

Wystudzone ciasto, polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies