Pieczony boczek z cebulą

Szpileczki i babeczki
Pieczony boczek z cebulą
1-1,2 kg boczku,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka słodkiej papryki,
1 łyżka ziół prowansalskich,
4 ząbki czosnku,
4-5 łyżek oleju,
1 szklanka wody.

Przyprawy łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem.

Mieszamy.

Nacieramy boczek.

Odstawiamy na minimum 1 godzinę.

Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Do naczynia żaroodpornego wlewamy wodę.

Ukladamy boczek i posypujemy cebulą.

Pieczemy 1.20 w 180 stopniach.

Podajemy na ciepło lub zimno.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies