Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie
1 kg karkówki,
1 szklanka majonezu,
2 łyżki musztardy chrzanowej,
1 łyżka słodkiej papryki.
Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry.
Musztardę łączymy z majonezem i słodką papryką.
Łączymy karkówkę z sosem i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 1 godzinkę w 180 stopniach.
Po 30 minutach przewracamy karkówkę na drugą stronę.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
1 komentarz
309821 955854This is a appropriate blog for would like to discover out about this subject. You realize a good deal its almost challenging to argue along (not that I personally would wantHaHa). You actually put the latest spin with a subject thats been discussed for a long time. Great stuff, just fantastic! 422995