Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie

Szpileczki i babeczki
Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie
1 kg karkówki,
1 szklanka majonezu,
2 łyżki musztardy chrzanowej,
1 łyżka słodkiej papryki.

Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry.

Musztardę łączymy z majonezem i słodką papryką.

Łączymy karkówkę z sosem i dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na godzinkę do lodówki.

Wykładamy na blaszkę piekarnikową.

Pieczemy 1 godzinkę w 180 stopniach.

Po 30 minutach przewracamy karkówkę na drugą stronę.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies