Pieczona karkówka w ketchupie z cebulą

Szpileczki i babeczki
Pieczona karkówka w ketchupie z cebulą
1,5 kg karkówki,
1,5 szklanki ketchupu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka suszonej bazylii,
1 duża cebula.

Karkówkę kroimy na plastry około 1 cm. Posypujemy przyprawami i wlewamy ketchup. Mieszamy, aż ładnie mięso połączy się z marynatą. Mięso układamy na blaszkę piekarnikową. Cebulę obieramy, myjemy i kromy w plasterki. Układamy na mięsie.

Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.


Pod koniec pieczenia możemy karkówkę przewrócić ma drugą stronę aby się ładnie spiekła. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

3 komentarze

lwie.serce 2 września 2017 - 08:39

coś idealnego dla mojego narzeczonego 😀 jak widzi karkówkę to mu się uszy trzęsą 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 września 2017 - 09:36

To polecam 😉 i zapraszam na konkurs na blogu 😉

Odpowiedz
Chujowa Pani Domu 2 września 2017 - 19:30

Uwielbiam karkóweczkę 🙂 Wygląda tak, że ślinka leci 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies