Pieczeń drobiowa mozaika z papryką

Szpileczki i babeczki

Domowa pieczeń drobiowa. Idealna na kanapki. Świetnie prezentuję się na talerzu. Sprawdzi się również jako przystawka na imprezę lub Święta 😉

Do takiej pieczeni możemy dodać cukinię, cebulę, pieczarki itp.

Pieczeń najlepiej jest wstawić do lodówki.

SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg piersi z kurczaka,
  • 2 małe czerwone papryki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1łyżeczka czosnku kolorowego,
  • 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki,
  • szczypta chilli,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 4 łyżki kaszy manny,
  • 5 łyżki wody,
  • 1 łyżka płaska żelatyny.

WYKONANIE:

Piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Następnie dodajemy wodę, kaszę manną, żelatynę, dokładnie mieszamy. Dodajemy również przyprawy: czosnek kolorowy, wędzoną słodką paprykę, chilli, sól i pieprz oraz kurkumę. Wszystko dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną masę odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej jest to zrobić na noc.

Przygotowaną masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczeń pieczemy 1,5 godzimy w 180 stopniach góra dół.

Po tym czasie pozostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia i wkładamy do lodówki.

Pieczeń gotowa.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies