Domowa pieczeń drobiowa. Idealna na kanapki. Świetnie prezentuję się na talerzu. Sprawdzi się również jako przystawka na imprezę lub Święta 😉
Do takiej pieczeni możemy dodać cukinię, cebulę, pieczarki itp.
Pieczeń najlepiej jest wstawić do lodówki.

SKŁADNIKI:
- 1,5 kg piersi z kurczaka,
- 2 małe czerwone papryki,
- sól i pieprz do smaku,
- 1łyżeczka czosnku kolorowego,
- 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki,
- szczypta chilli,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- 4 łyżki kaszy manny,
- 5 łyżki wody,
- 1 łyżka płaska żelatyny.
WYKONANIE:
Piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Następnie dodajemy wodę, kaszę manną, żelatynę, dokładnie mieszamy. Dodajemy również przyprawy: czosnek kolorowy, wędzoną słodką paprykę, chilli, sól i pieprz oraz kurkumę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną masę odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej jest to zrobić na noc.
Przygotowaną masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczeń pieczemy 1,5 godzimy w 180 stopniach góra dół.
Po tym czasie pozostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia i wkładamy do lodówki.
Pieczeń gotowa.
Smacznego 😉

2 komentarze
Barınaktan, sokaktan ya da gönüllülerden sahiplendirilen sevimli dostlarımız sahipleniyorum.com’da sizi bekliyor. Hayvanseverler için hazırlanan modern arayüzü ve hızlı filtreleme seçenekleriyle aradığınız dostu kolayca bulun.
Barınaktan, sokaktan ya da gönüllülerden sahiplendirilen sevimli dostlarımız sahipleniyorum.com’da sizi bekliyor. Hayvanseverler için hazırlanan modern arayüzü ve hızlı filtreleme seçenekleriyle aradığınız dostu kolayca bulun.