Paprykarz z makreli z żółtą papryką

Szpileczki i babeczki

Paprykarz z makreli z żółtą papryką
 
1 wędzona makrela,
1 żółtka papryka,
1 cebula,
2 marchewki,
100 g ryżu,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
Około250- 300 ml wody,
Sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
Szczypta chilli,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego.
Ryż gotujemy do miękkości. Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę i żółtą paprykę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy wodę i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat i przyprawy, chwilkę dusimy.

Z ryby pozbywamy się ości i skóry i nie i kroimy na mniejsze kawałeczki. Dodajemy do gorącego sosu.  Dokładnie mieszamy. Studzimy.

Przechowujemy w lodówce.

Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies