Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z
pomidorem,cebulą i serem
1 podwójna pierś z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
5-6 łyżek mąki,
5-6 łyżek bułki tartej,
3 jajka,
2 pomidory,
1 cebula,
żółty ser.
Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy solą pieprzem i słodką papryką.
Jajka rozbijamy i mieszamy ze szczyptą soli.
Mąkę i bułkę tartą mieszamy ze sobą.
Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej z mąką.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Upieczone kotlety wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Pmidory i obraną cebulę kroimy w plasterki.
Układamy po plasterku warzyw na każdy kotlet.
Przykrywamy plasterkami sera.
Pieczemy około 5-10 minut w 200 stopniach.
Do rozpuszczenia się sera.
Podajemy z ulubionymi warzywami.
Smacznego 😉