Placek drożdżowy z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Szpileczki i babeczki

Placek drożdżowy z czekoladą i wiórkami kokosowymi
35g świeżych drożdży,
1/2 szklanki ciepłego mleka,
1/2 szklanki cukru,
2 jajka,
1/2 szklanki oleju,
2 i 1/3 szklanki mąki pszennej,
pół szklanki wiórek kokosowych.
Drożdże kruszymy,wlewamy ciepłe mleko,wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Na koniec dodajemy kawałki czekolady i mieszamy.
Odstawiamy przykryte ściereczką na 1 godzinę.

Ciasto przekładamy do blaszki 25×30 cm. Posypujemy wiórkami kokosowymi.

Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

Upieczone możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies