Owsiano-sezamkowe ciasteczka w czekoladzie

Szpileczki i babeczki

Owsiano-sezamkowe ciasteczka w czekoladzie
100 g mąki pszennej,
100 g masła,
pół szklanki płatków owsianych,
3 łyżki sezamu,
50 g cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3 łyżki mleka,
mleczna czekolada.

Sezam i płatki owsiane rozdrabniamy blenderem na mniejsze kawałeczki.

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy płatki z sezamem i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. 


Owijamy folią i chowamy do lodówki na 20 minut. Z ciasta formujemy małe kuleczki wielkości winogrona.


Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.


Upieczone studzimy. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasteczka. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies