Omlet łamany piernikowy

Szpileczki i babeczki
Omlet łamany piernikowy
2 jajka,
3 łyżki mąki,
4-5 łyżek mleka,
szczypta cukru,
pół łyżeczki przyprawy do piernika,

Jajka rozkłócamy. Dodajemy na przemian mąkę i mleko, delikatnie mieszamy aby powstała jednolita masa. Dodajemy cukier i przyprawę do piernika. Mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wlewamy masę, łopatką łamiemy na małe kawałeczki i smażymy do zrumienienia. Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies