Muffinki z mleczną czekoladą i bananami
250 g mąki pszennej,
0,5 szklanki cukru,
8 łyżek oleju,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
200 ml dowolnego soku,
1 jajko,
3 banany,
1 mleczna czekolada.
Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier.
Wbijamy jajka, wlewamy sok i olej.
Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.
Banany obieramy i kroimy w kostkę.
Czekoladę kroimy w kosteczkę.
Banany i czekoladę łączymy z ciastem.
Ciasto wykładamy do foremek muffinkowych.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Smacznego 😉
4 komentarze
Uwielbiam takie babeczki:)
😉
Bardzo lubię takie muffinki 🙂 Pyszności 🙂
😉