#myAmbition
Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
2 jajka,
4 łyżki bułki tartej,
0,5 szklanki wody lub bulionu,
sól i pieprz do smaku,
łyżka majeranku,
bułka tarta do obtaczania,
olej do smażenia,
jabłko,
ogórki kiszone.
ogórki kiszone.
Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
Jabłko obieramy i kroimy w paseczki.
Ogórki również kroimy w paseczki.
Z miesa mielonego formujemy podłużne placki, układamy po paseczku jabłka i ogórka i zlepiamy brzegi, formując owalny kształt.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
2 komentarze
Pyszne danie 🙂
😉