Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem

Szpileczki i babeczki
#myAmbition
Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
2 jajka,
4 łyżki bułki tartej,
0,5 szklanki wody lub bulionu,
sól i pieprz do smaku,
łyżka majeranku,
bułka tarta do obtaczania,
olej do smażenia,
jabłko,
ogórki kiszone.

Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.

Jabłko obieramy i kroimy w paseczki.

Ogórki również kroimy w paseczki.

Z miesa mielonego formujemy podłużne placki, układamy po paseczku jabłka i ogórka i zlepiamy brzegi, formując owalny kształt.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.



Smacznego 😉




Zdrowa jesień na talerzu

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Marcepanowy Kącik 27 listopada 2017 - 10:43

Pyszne danie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 listopada 2017 - 13:45

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies