Przepyszne szaszłyki przygotowane z mięsem mielonym. Takie szaszłyki można upiec w piekarniku, air fryer jak i na grillu. Przygotowane szaszłyki możemy podać z ulubioną sałatką, surówką lub sosem.

SKŁADNIKI:
- 2 opakowania lawasz ( 8 placków),
- 800 g mięsa mielonego wieprzowego,
- 1 średnia cebula,
- sól i pieprz do smaku,
- przyprawa do mięsa mielonego
- żółty ser.
SOS:
- 2 łyżki majonezu,
- 4 łyżki ketchupu.
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy mielone mięso, cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Mięso dzielimy na 7 równych części.
Na placek układamy ser, następnie mięso, ponownie placek, ser i mięso i tak robimy do skończenia się składników.
Następnie kroimy na równe kwadraty 4-5 cm na 4-5 cm.
Nabijamy na patyczki do szaszłyków po 4 sztuki.
Majonez mieszamy z ketchupem.
Przygotowanym sosem smarujemy szaszłyki.
Szaszłyki pieczemy w piekarniku góra dół 40-45 minut.
Tak przygotowane szaszłyki można również grillować.
Smacznego 😉