Kwadratowe szaszłyki – lawasz z mięsem mielonym

Szpileczki i babeczki

Przepyszne szaszłyki przygotowane z mięsem mielonym. Takie szaszłyki można upiec w piekarniku, air fryer jak i na grillu. Przygotowane szaszłyki możemy podać z ulubioną sałatką, surówką lub sosem.

SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania lawasz ( 8 placków),
  • 800 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 średnia cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • żółty ser.

SOS:

  • 2 łyżki majonezu,
  • 4 łyżki ketchupu.

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy mielone mięso, cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Mięso dzielimy na 7 równych części.

Na placek układamy ser, następnie mięso, ponownie placek, ser i mięso i tak robimy do skończenia się składników.

Następnie kroimy na równe kwadraty 4-5 cm na 4-5 cm.

Nabijamy na patyczki do szaszłyków po 4 sztuki.

Majonez mieszamy z ketchupem.

Przygotowanym sosem smarujemy szaszłyki.

Szaszłyki pieczemy w piekarniku góra dół 40-45 minut.

Tak przygotowane szaszłyki można również grillować.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies