Jajka faszerowane szynką

Szpileczki i babeczki
Jajka faszerowane szynką
6 jajek,
200 g ulubionej szynki,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka płaska pieprzu ziołowego,
pół łyżeczki słodkiej papryki,
pęczek szczypiorku.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy i obieramy. Kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.

Szynkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtkami, solą, pieprzem czarnym, pieprzem ziołowym, słodką papryką i majonezem. Wykładamy na białka.

Szczypiorek szatkujemy i posypujemy jajka.


Przechowujemy w lodówce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies