Kajmakowe ciasteczka z czekoladą

Szpileczki i babeczki

Kajmakowe ciasteczka z czekoladą
1 kostka masła,
0,5 szklanki cukru,
2 jajka,
2,5 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kajmaku,
100 g czekolady mlecznej.
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.

Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto.

Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę.

Dodajemy do ciasta i zagniatamy.

Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy.

Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.


Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies